image

Ambiente znamená „příjemná atmosféra“ – a právě takové jsou Ambiente Restaurace!

První restaurace Ambiente v Praze se zrodila v porevolučním období. Vznik názvu podniku je spjat s mezinárodními gastronomickými knihami a časopisy. Nápadně často se v nich opakuje slovo „ambiente“. To, že atmosféru prostředí, ve které se stravujeme, je důležité dát v soulad s jídlem, se stalo jedním z klíčových rysů konceptu Ambiente. Jeho zakladatel a majitel pan Tomáš Karpíšek si zakládá na tom, že chce vařit dobré jídlo, které bude správně servírované v pěkném prostředí, protože gastronomie je hlavně o zážitcích.

Koncept musí být přizpůsoben místu a atmosféře, aby to bylo přirozené a aby tam patřil. Což je například znát na každém z již rozrůstajících se Lokálů, koncepčně jsou identické a přece jen je v každém o něco málo jiná atmosféra. Vyzkoušet můžete i jeden z italských konceptů Pizza Nuova či Pasta Fresca, pracovní setkání bude příjemné v prostředí podniku Pasta Caffé.

Rodinnou pohodu nebo setkání s přáteli si vychutnáte spolu s brazilskou kuchyní v originálních churrasco-rodízio restaurací Brasileiro.
Prvorepubliková kavárenská atmosféra na vás dýchne v Café Savoy, které se stalo oblíbeným místem setkávání, známé je především bohatými snídaněmi, ovšem z vkusně uměřeného jídelníčku si vyberete určitě i oběd nebo večeři. Vlastní pekárna zabezpečuje denně čerstvé cukrářské a pekárenské produkty.
Dalším osvědčeným tipem je Cukrárna Myšák, která se ke konceptu Ambiente přidala teprve nedávno. Vyhlášená cukrárna, jejíž historie spadá do začátku minulého století, se nachází v centru Prahy, ve Vodičkově ulici.

Restaurace Kuchyň sítě Ambiente se nachází v Salmovském paláci, jedné z budov Národní galerie. V Kuchyni vaří české pokrmy inspirované šlechtickým jídelníčkem.

Za návštěvu jistě stojí i nový koncept pekařství, kavárny a restaurace v jednom – Eska v Karlíně. Jejich čerstvě upečený domácí chléb, který si můžete koupit, i domů se vám s velkou pravděpodobností stane nezapomenutelným.
Řeznictví Naše maso je dalším projektem Ambiente. Nabízejí zde maso, ze kterého se vaří ve všech jejich restauracích. Pokud si zde něco vyberete, můžete to zde také i sníst. Na místě vám zde totiž rádi ugrilují steak nebo ohřejí uzeniny.

„Rodina“ Ambiente zahrnuje: